Anettes mandeltårta med chokladkräm

kladdkaka med smörkräm

Det här receptet har jag fått av Anette Roswall från Husmorsorna. Det blir två mindre tårtor som på bilden av det här receptet. Det är ingen kladdkaka i egentlig mening med har en härligt kladdig chokladsmörkräm.

Tårtbottnar:
400 g riven mandelmassa
6 äggvitor
2 msk socker
2 msk maizenamjöl

Vispa äggvitor och socker nästan som till maräng och blanda ner riven mandelmassa och maizenamjöl. Fördela smeten som två rundlar på en plåt och baka i ugnen på 175 graders värme i 15 minuter. Låt kallna!

Chokladkräm:
6 äggulor
1 dl grädde
1 dl ljus muskavadosocker
6 msk kakao
150 g smör

Häll äggulor, socker, kakao och grädde i en kastrull och sjud försiktigt under ständig omrörning. Akta så det inte blir äggröra! När krämen är tjock tar du bort den från värmen och blandar du i bitar av smör. Låt krämen kallna.

Montering:
Mandelbottnar
Chokladkräm
Rostade mandelspån (finns att köpa färdigt)

Bred chokladkrämen på bottnarna och strö över mandelspån. Klart att servera!

Lycka till! /Käthe Nilsson

-731

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>